За місяць туберкульоз діагностували у понад 2 400 українців

За місяць туберкульоз діагностували у понад 2 400 українців

Укрінформ
У січні 2019 року в Україні зареєстровано 2 461 випадок туберкульозу, з них близько 2 тисяч нових випадків.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

"У січні 2019 року в Україні зареєстровано 2 461 випадок туберкульозу, з них - 1 995 нових. Серед виявлених, зокрема, 466 пацієнтів із рецидивом, 66 пацієнтів, які відновили лікування після перерви, 136 пацієнтів, які розпочали повторне лікування після невдалого. Загалом у січні від туберкульозу лікувалися 21 132 людини", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням ВООЗ, Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією з найбільших у світі. Крім того, Україна ввійшла до п’ятірки держав із найвищою кількістю зареєстрованих випадків туберкульозу із розширеною резистентністю - 1 097 випадків у 2017 р.

Мультирезистентний туберкульоз є формою туберкульозу, що резистентна (стійка) до щонайменше двох найбільш ефективних протитуберкульозних препаратів - ізоніазиду та рифампіцину. Це означає, що ці антибіотики не будуть ефективно діяти та вбивати бактерію.

Читайте також: У Києві дизайнерка презентувала арт-проект, що спростовує міфи про туберкульоз

В Україні виявляють понад 8 тис. хворих на мультирезистентний туберкульоз.

Також, за висновками експертів, Україна має найгірші в Європі показники щодо лікування туберкульозу: виліковуються лише 71% нових випадків та 38,6% випадків мультирезистентного туберкульозу. Щодругого пацієнта з мультирезистентним туберкульозом не вдається вилікувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-