Нацвідбір на Євробачення-2019 уже став частиною гібридної війни РФ - Кириленко

Нацвідбір на Євробачення-2019 уже став частиною гібридної війни РФ - Кириленко

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко вважає, що артисти, які гастролювали в Російські Федерації або не визнають територіальної цілісності України, не можуть брати участі в фіналі національного відбору на "Євробачення-2019".

Про це урядовець написав у Тwitter.

"Національний відбір на «Євробачення-2019», на жаль, УЖЕ став частиною гібридної війни Росії проти України. Унаслідок участі у відборі артистів, що гастролюють на території держави-агресора або не визнають територіальної цілісності України 1/2", - зазначив він.

За словами Кириленка, такі артисти не можуть брати участі в фіналі національного відбору на "Євробачення-2019".

"Тому, аби ситуація не зайшла у глухий кут, підтримую тих, хто вважає, що з огляду на негативний СУСПІЛЬНИЙ резонанс та загрози інформаційній безпеці України, такі артисти не можуть брати участі у конкурсній частині фіналу Національного відбору на "Євробачення-2019" 2/2", - наголосив він.

Читайте також: Сьогодні фінал національного відбору на Євробачення

Урядовець заявив про підтримку позиції громадського руху «Відсіч» щодо неприпустимості участі у «Євробаченні» від України «російських» гастролерів усіх різновидів.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого, відбудеться фінал національного відбору на конкурс Євробачення-2019. Із шести фіналістів буде вибраний той, хто представить Україну на конкурсі в Тель-Авіві.

У першому півфіналі національного відбору за право виходу у фінал змагалися, зокрема, співачка Maruv та гурт BAHROMA, які виступали у Росії. Maruv (вона ж Анна Корсун) на запитання ведучого Сергія Притули зазначила: “Кожен обирає по-своєму, як нести мир. Хтось обирає зброю, я обираю такий шлях”. Вона також повідомила, що виступатиме у квітні у Москві та Санкт-Петербурзі. А гурт BAHROMA відповів, що “любов, як і музика, не має кордонів”.

За підсумками першого півфіналу Maruv пройшла у фінал Нацвідбору, який відбудеться 23 лютого і визначить представника від України.

З учасників другого півфіналу до фіналу нацвідбору пройшов дует “Анна-Марія”, який заснували колишні кримчанки Анна і Марія Опанасюк, що живуть і займаються шоу-бізнесом у Києві.

Як повідомляли ЗМІ, у сестер впливові батьки в Криму, але самі вони підтримали Євромайдан і висловлюються на підтримку України. Мати близнят Лариса Опанасюк зараз на посаді віце-прем’єра в уряді Сергія Аксьонова. Батько Олександр Опанасюк відомий у Криму суддя, 2014 року перейшов на службу Росії й був призначений суддею Верховного суду Криму. В Україні подружжя Опанасюків є фігурантами кримінальних проваджень про держзраду і бази “Миротворець”.

В інтерв’ю українським ЗМІ Анна і Марія розповідали, що концертів у Криму не дають.

Конкурс “Євробачення-2019” у Тель-Авіві проходитиме з 14 до 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-