Уряд затвердив план подолання бідності на 2019 рік

Уряд затвердив план подолання бідності на 2019 рік

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив план заходів з реалізації Стратегії подолання бідності на 2019 рік.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Урядом затверджено план заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що документом визначено конкретні заходи щодо підвищення дієвості політики зайнятості, підвищення грошових доходів населення, забезпечення доступу населення до соціальних послуг, мінімізацію ризиків бідності та соціального відчуження найбільш вразливих категорій населення.

Зокрема, планується підвищення дієвості політики зайнятості населення; впровадження нових форм надання державною службою зайнятості послуг населенню та роботодавцям; створення загальнодержавного реєстру вакансій з вільним онлайн-доступом та актуалізацією в режимі реального часу; сприяння працевлаштуванню молоді та запровадження додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку, осіб з малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю; поліпшення економічних умов розвитку самозайнятості населення тощо.

В уряді додають, що реалізація цих заходів сприятиме забезпеченню поетапного зниження масштабу бідності, запровадженню нових механізмів її запобіганню, подоланню соціального відчуження, поліпшенню рівня життя та підвищенню рівня доступу населення до соціальних послуг.

Також опубліковане відповідне розпорядження Кабміну від 20 лютого. Згідно з документом, уряд також доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській держадміністраціям забезпечити виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів та подавати щокварталу Міністерству соцполітики інформацію про стан виконання плану заходів.Мінсоцполітики має узагальнювати отриману інформацію та подавати у двотижневий строк Кабінетові міністрів України.

Читайте також: Уряд затвердив Національний план управління відходами до 2030 року

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня 2016 року уряд схвалив Стратегію подолання бідності, якою визначено механізми запобігання бідності та основні завдання з розв'язання цієї проблеми на період до 2020 року. До опрацювання проекту Стратегії були залучені експерти ПРООН, ЮНІСЕФ, МОП. Серед стратегічних напрямів зниження рівня бідності - сприяння зростанню доходів населення від зайнятості та виплат у системі державного соціального страхування. Також передбачено забезпечення доступу населення до послуг соціальної сфери незалежно від місця проживання, мінімізації ризиків соціального відчуження сільського населення. Посилена увага приділятиметься і питанню недопущення виникнення осередків хронічної бідності та соціального відчуження серед внутрішньо переміщених осіб.

Збиття БПЛА на Донбасі розслідується, винні будуть покарані - генсек ОБСЄ

В ОБСЄ розслідують втрату БПЛА дальнього радіусу дії на окупованій території Донбасу і намагатимуться відразу після встановлення причин притягнути винних до відповідальності.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер під час 18-тої зимової сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми це сприймаємо дуже серйозно. Зараз триває розслідування. І як тільки ми дізнаємося причину падіння БПЛА, намагатимемося притягнути винних до відповідальності", - заявив Гремінгер, відповідаючи на питання української делегації.

Він також висловив жаль "з приводу всіх обмежень свободи пересування СММ та неповаги до спостерігачів та майна ОБСЄ, що включає і глушіння та обстріли безпілотних літальних апаратів, усіх видів, дальньої, середньої чи близької дії".

У своєму запитанні голова Постійної делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Артур Герасимов зазначив, що саме генсек ОБСЄ відповідає за ефективне використання ресурсів ОБСЄ та поцікавився, які зусилля він вживає з тим, щоб припинити перешкоджання свободі пересування СММ ОБСЄ в Україні з боку російських окупаційних адміністрацій та отримати фінансову компенсацію від РФ за збиті безпілотники ОБСЄ на Донбасі.

"На окупованій Росією території Криму та Донбасу російські окупаційні адміністрації відмовляють у доступі СММ ОБСЄ – повністю, як у Криму, або ж переважно, як на Донбасі. Протягом останніх двох місяців російські сили збили два БПЛА дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ, другий – лише три дні тому", - наголосив Герасимов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-