Суд визначився з датою розгляду скарги ГПУ на запобіжний захід Мангеру

Суд визначився з датою розгляду скарги ГПУ на запобіжний захід Мангеру

Укрінформ
Колегія суддів Апеляційного суду розгляне скаргу Генпрокуратури на рішення Шевченківського райсуду стосовно обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру 21 лютого.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці суду у Facebook.

"Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги сторони захисту у кримінальному провадженні відносно В.М. Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, призначено на 21 лютого 2019 року на 17 год. 10 хв.", - йдеться у повідомленні.

Скаргу розглядатиме колегія у складі суддів Валерія Лашевича, Івана Рибака і Миколи Ященка.

Як повідомлялося, у ніч на 15 лютого Шевченківський райсуд столиці обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 497 300 грн. За Мангера вніс заставу його адвокат і він вийшов зі Слідчого ізолятора СБУ.

У ГПУ заявили, що вважають ухвалу суду незаконною та необґрунтованою в частині визначення розміру застави та просять скасувати її і застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави.

Читайте також: Справа Гандзюк: підозрюваний Мангер вийшов на роботу

11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомлено про підозру в організації вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

В.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла декілька операцій і померла 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-