На одну вакансію в держслужбі претендує 30 осіб – Саєнко

На одну вакансію в держслужбі претендує 30 осіб – Саєнко

Укрінформ
Нині на одне вакантне місце в державній службі претендує 30 людей.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко під час ефіру «Свободи слова» на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вперше системно підійшли до реформи системи державного управління. Якщо ми подивимося в наше радянське минуле, то центр прийняття рішень був в Москві, а союзним республікам делегували по суті функції реалізації і контролю політики. І сьогодні вперше ми підійшли до формування справжнього аналітичного самостійного центру прийняття якісних урядових рішень, що критично важливо для проведення цих реформ. І сьогодні та трансформація міністерств, які на жаль працювали по закону 65-го року, були такими флагманами управління планової економіки перетворюються сьогодні в сучасні європейські центри вироблення рішень", - сказав Саєнко.

Читайте також: Гройсман розповів, як реформа держуправління допомогла залучити молодь

За його словами, сьогодні вперше запроваджено конкурсну процедуру. «Якщо раніше хтось міг потрапити через зв’язки, то сьогодні виключно прозорий конкурс. Більше того, сьогодні будь-яка людина може потрапити і подати документи на конкурсну державну службу повністю в електронному режимі, не відвідуючи державну установу. Якщо ми подивимося конкурс два роки тому, то це дві людини, то сьогодні це більше 30 людей на місце», - зазначив він.

Він зауважив, що сьогодні все частіше на державну службу приходить молодь.

«Ми створюємо відповідні соціальні ліфти, коли людина яка хоче себе реалізувати в державній службі, вона приходить на державну службу і займається цими реформами», - підкреслив Саєнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-