СБУ підтвердила, що єпископ Гедеон мав паспорти трьох країн

СБУ підтвердила, що єпископ Гедеон мав паспорти трьох країн

Укрінформ
У Службі безпеки України підтвердили, що єпископ УПЦ МП Гедеон дійсно мав паспорти трьох країн.

Про це заявив у понеділокі на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Він дійсно мав, за нашими даними, паспорти трьох країн. Паспорт громадянина України, паспорт Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки», - сказав Грицак.

Також він додав, що СБУ має дані, що діяльність Гедеона загрожувала національній безпеці України, і відправила відповідну інформацію до Державної міграційної служби та правоохоронних органів. "Тому було прийнято рішення, і під час перетину ним кордону у нього вилучити український паспорт", - нагадав Грицак, додавши: наскільки "мені відомо, він (Гедеон) перестав бути громадянином України".

Грицак уточнив, що що на певний час Гедеону закритий в’їзд до України.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого із аеропорту "Бориспіль" зворотнім рейсом до Франкфурта відправили єпископа УПЦ МП Юрія Харона (Гедеона).

Читайте також: Міграційна служба пояснила, чому забрали паспорт у єпископа Гедеона

Державна прикордонна служба вилучила закордонний паспорт України у Гедеона, бо документ був отриманий з порушенням чинного законодавства, згодом повідомили у прес-службі відомства. Зокрема, встановлено, що у документах для набуття громадянства України він вказав неправдиві відомості стосовно наявних громадянств.

Відповідно до чинного законодавства, паспорти громадянина України (внутрішній та закордонний) зазначеної особи було визнано недійсними, додали в ДМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-