Міграційна служба пояснила, чому забрали паспорт у єпископа Гедеона

Міграційна служба пояснила, чому забрали паспорт у єпископа Гедеона

Укрінформ
Державна прикордонна служба вилучила закордонний паспорт України у єпископа УПЦ МП Гедеона, бо документ був отриманий з порушенням чинного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба ДМС України.

"13 лютого 2019 року Державною прикордонною службою було припинено спробу перетину кордону України іноземцем за недійсними документами, при цьому недійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами", - йдеться у повідомленні.

Як випливає з повідомлень ДМС, Держприкордонслужби та преси, йдеться про паспорт єпископа УПЦ МП Юрій Харон (Гедеон).

У ДМС зазначили, що управління міграційної служби у Волинській області у 2018 році провела перевірку за інформацією від СБУ, та встановила факт набуття громадянства України із порушенням законодавства громадянином РФ – діячем однієї з релігійних організацій, яку ЗМІ пов’язують зі спецслужбами країни-агресора.

"Зокрема, встановлено, що особою під час подання документів для набуття громадянства України надано неправдиві відомості стосовно наявних громадянств", - додали у ДМС.

Наголошується, що за результатами перевірки було скасовано як рішення про реєстрацію громадянином України вказаної особи, так і рішення про видачу паспортів громадянина України.

"При цьому, відповідно до законодавства України, паспорти громадянина України (внутрішній та закордонний) зазначеної особи було визнано недійсними та внесено до відповідної бази даних ДМС", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Депутати з Опоблоку намагалися "врятувати" від депортації єпископа УПЦ МП Гедеона

Як повідомляв Укрінформ, помічник голови ДПСУ Олег Слободян повідомив, що єпископ УПЦ МП Юрій Харон (Гедеон) вилетів зворотнім рейсом до німецького Франкфурта з київського аеропорту "Бориспіль".

Водночас раніше Слободян повідомив, що прикордонники затримали вікарія за дорученням "одного із правоохоронних органів" та вилучили український закордонний паспорт, "оскільки у даної особи є громадянство кількох країн".

Також, в ході співбесіди виявилося, що даний громадянин займається антиукраїнською пропагандою та є активним адептом “РУСКОГО МИРА”, додав Слободян.

Зранку 14 лютого єпископ УПЦ МП Гедеон вилетів зворотнім рейсом до німецького Франкфурта з київського аеропорту "Бориспіль".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-