Супрун відправила у регіони 390 тисяч доз вакцини

Супрун відправила у регіони 390 тисяч доз вакцини

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України обрало партнерів для закупівель лікарських засобів та медичних виробів у 2019 році за державними програмами за бюджетні кошти. Супрун також підписала близько 20 важливих наказів про відправлення вакцин у регіони.

Про це на брифінгу біля Окружного адміністративного суду заявила заступник міністра охорони здоров'я України Ольга Стефанишина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми змогли обрати партнерів — міжнародні організації - для закупівель у 2019 році. Вчора Уляна (в. о. міністра Супрун - ред.) змогла підписати близько 20 важливих наказів. Ліки для ВІЛ-позитивних, хворих на туберкульоз, а також вакцини проти кору, паротиту та краснухи вчора змогли поїхати у регіони: 390 тисяч доз. Це дозволить розпочати вакцинацію військових та продовжити спецоперацію у Львові. Наступного тижня ми туди поїдемо, щоб побачити, як вакцинують дітей у школах”, - зазначила Стефанишина.

За її словами, підписано також документ щодо направлення тяжко хворих українців на лікування за кордон.

“Підписано відповідний наказ, отже 44 пацієнти можуть їхати лікуватися за кордон”, - сказала Стефанишина.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого за позовом Ігоря Мосійчука заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Уряд оскаржив це рішення.

Читайте також: Прихильники і противники Супрун знову прийшли під Окружний адмінсуд

13 лютого Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

14 лютого Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра.

Мосійчук просить суд встановити відсутність у Супрун компетенції, передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України "Про Кабінет міністрів України", пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-