В Україні кожна четверта школа вже інклюзивна — Марина Порошенко

В Україні кожна четверта школа вже інклюзивна — Марина Порошенко

Укрінформ
У кожній четвертій школі в Україні вже запроваджено інклюзивну освіту й діти з інвалідністю навчаються разом зі своїми однолітками.

Про це розповіла дружина Президента Марина Порошенко на брифінгу, присвяченому відкриттю Ресурсного центру підтримки студентів із інвалідністю в Київському університеті імені Бориса Грінченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день, а це за три роки впровадження інклюзивної освіти ми можемо сказати, що кожна четверта школа України на сьогодні інклюзивна. Це означає, що туди вже прийняті на навчання і сидять за одними партами зі своїми однолітками діти, які мають вади психофізичного розвитку і які потребують вирішення їх особливих освітніх потреб”, - зазначила перша леді.

Читайте також: В університеті Грінченка відкрили ресурсний центр для студентів з інвалідністю

Водночас дружина Президента підкреслила, що інклюзивна освіта запроваджується на всіх рівнях навчання дітей - починаючи від дитячого садочку і закінчуючи вищими навчальними закладами.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у навчальному корпусі Київського університету імені Бориса Грінченка відкрито Ресурсний центр, у якому вже навчається 116 студентів з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-