В університеті Грінченка відкрили ресурсний центр для студентів з інвалідністю

В університеті Грінченка відкрили ресурсний центр для студентів з інвалідністю

Фото
Укрінформ
У навчальному корпусі Київського університету імені Бориса Грінченка відкрито Ресурсний центр, у якому вже навчається 116 студентів з інвалідністю.

Про це на брифінгу, присвяченому відкриттю центру, розповіла дружина Президента Марина Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні відкрито ресурсний центр із підтримки студентів, у цих стінах уже навчається 116 студентів з інвалідністю”, - сказала перша леді.

Марина Порошенко взяла участь у відкритті Ресурсного центру підтримки студентів з інвалідністю / Фото: Марків Михайло

За її словами, центр оснащений спеціалізованим обладнанням і технікою, зокрема, комп’ютерами, синтезаторами для студентів з вадами мови, портативним дисплеєм Брайля, портативним відеозбільшувачем, настільним принтером шрифтом Брайля, інтерактивною дошкою й підлогою.

Читайте також: Українцям безкоштовно нададуть фільми для показу в кіноклубах

“Якщо ми дійсно розглядаємо Україну як частину Європи, як частину цивілізованого світу, неможливо говорити про реформу освіти і створення нової української школи без інклюзивного компонента, тому ми маємо створювати рівні можливості для всіх дітей без винятку. Усі діти мають право на освіту, на якісну освіту”, - підкреслила Марина Порошенко.

Дружина Президента наголосила, що ресурсний центр для студентів з інвалідністю дасть можливість виховати молоде українське покоління за новими стандартами недискримінації, рівності, підтримки один одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-