Поліція Астани пояснила затримання української правозахисниці

Поліція Астани пояснила затримання української правозахисниці

Укрінформ
У Казахстані українську правозахисницю Людмилу Волошину затримали за порушення міграційного законодавства.

Про це повідомляє місцевий портал NUR.KZ з посиланням на департамент поліції Астани.

«В ході проведеного в місті Астані з 11 по 15 лютого оперативно-профілактичних заходів (ОПМ) «Мігрант» було виявлено, що громадянка України Волошина Людмила, яка прибула до Республіки Казахстан з приватним візитом, здійснювала діяльність, яка не відповідає цілі в'їзду. Тим самим порушила вимоги статті 517 КпАП РК", - заявили в департаменті поліції Астани.

Повідомляється, що стосовно українки Волошиної складено адмінпротокол, який направлений для розгляду в Спеціалізований міжрайонний адміністративний суд Астани.

Читайте також: МЗС підтверджує затримання у Казахстані двох українських правозахисників

У той же час інформації про причини затримання в Казахстані ще одного українського правозахисника - Валерія Явтушенко, поки немає.

Як повідомлялося, в статті 517 Кодексу Казахстану про адміністративні правопорушення (порушення іноземцем або особою без громадянства законодавства Республіки Казахстан в області міграції населення) передбачається, зокрема, покарання у вигляді штрафу або адміністративне видворення за межі Казахстану.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисник, волонтер Італійської федерації з прав людини Наталія Панченко раніше в четвер заявила про затримання в столиці Казахстану Астані двох українських правозахисників - Людмили Волошиної та Валерія Явтушенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-