"Кіборг" упізнав у суді бразильця Лусваргі, який воював на боці "ДНР"

Укрінформ
Бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків «ДНР», впізнав учасник оборони Донецького аеропорту на черговому засіданні у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області 14 лютого.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва, що підтримує державне обвинувачення у справі, у Facebook.

«У даному судовому засіданні суд допитав двох свідків обвинувачення, у тому числі військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під Донецьким аеропортом. Вказаний свідок упізнав обвинуваченого як учасника не передбачених законом збройних формувань під час бойових дій, що мали місце поблизу Донецького аеропорту у 2015 році», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника, яке суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначено на 28 лютого 2019 року о 14 годині 30 хвилин. Судом заплановано допит обвинуваченого, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Читайте також: Прокуратура просить покарати адвоката бойовика Лусваргі за систематичну неявку в суд

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Проте у серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-