Прокуратура просить покарати адвоката бойовика Лусваргі за систематичну неявку в суд

Прокуратура просить покарати адвоката бойовика Лусваргі за систематичну неявку в суд

Укрінформ
Прокуратура міста Києва ініціює притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі.

Про це інформує прес-служба відомства.

Зазначається, що у вівторок через неявку адвоката було зірване уже третє засідання у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області у справі за обвинуваченням громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Маркуса Лусваргі в участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях.

"У цьому зв’язку прокурор звернувся до суду з вимогою ініціювати перед уповноваженими законом органами питання щодо притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності за систематичні неявки у судові засідання без поважних причин", - йдеться у повідомленні.

У ході судового засідання у вівторок обвинувачений Лусваргі звернувся до суду із клопотанням про те, що він відмовляється від послуг вказаного адвоката та попросив суд надати йому безкоштовного державного захисника.

Суд вказане клопотання задовольнив.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 8 листопада 2018 року о 13.00.

Як відомо, до цього часу інтереси Лусваргі в суді представляв адвокат Валентин Рибін.

Читайте також: Суд над бразильським бойовиком “ДНР” перенесли через неявку адвоката

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Проте у серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-