Адвокати Мангера заявляють, що за ними стежать

Адвокати Мангера заявляють, що за ними стежать

Укрінформ
Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, заявляють, що за ними стежать.

Про це заявив адвокат Андрій Левковець під час засідання суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З моменту прийняття захисту Мангера Владислава Миколайовича мені стало відомо про можливі провокації і підготовку провокацій відносно мене та інших захисників й мого підзахисного. Я з учорашнього дня помічаю за собою невідомих осіб, які слідкують за моїм пересуванням”, - заявив Левковець.

Він повідомив, що в середу біля офісу адвокатського об’єднання “Баррістерс” перебували двоє осіб, “вдягнені в темний одяг з відповідними характерними сумками, які зазвичай використовують оперативні співробітники”.

Крім того, Андрій Левковець зазначив, що має інформацію, що телефони його і його колег прослуховуються. За словами адвоката, після заяви Владислава Мангера про нібито причетність генерала СБУ Данила Доценка до організації вбивства Гандзюк, співробітники Служби безпеки створили клони карток мобільних операторів адвокатів Мангера “з метою вчинення провокацій і злочинів” проти захисників.

“Я про це заявляю і прошу вас, як слідчого суддю, який за своєю посадою зобов’язаний здійснювати контроль за дотриманням прав і свобод захисників у тому числі, постановити ухвалу, якою зобов’язати Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру забезпечити дотримання прав і свобод захисників і Мангера в даному кримінальному провадженні, а саме: припинити незаконне прослуховування, в тому числі, спілкування між адвокатом та його підзахисним, незаконне стеження”, - заявив Андрій Левковець.

Інший адвокат Мангера Костянтин Глоба просить суддю Олександра Кіпчарського перенести засідання на п’ятницю, щоб він з колегами міг звернутися до правоохоронних органів із заявою про стеження.

“Зараз для дотримання моїх прав у правовій державі я прошу вжити заходів реагування, і перенести судовий розгляд на завтрашній день... Відповідно, перебування зараз у судовому засіданні унеможливлює, фактично, мою можливість убезпечити самого себе і моїх колег”, - заявив Глоба, звертаючись до судді.

Читайте також: Мангеру обирають запобіжний захід

Глоба також повідомив, що біля будівлі суду "невідомий з автомобіля" закликав його з колегами відмовитися від справи Мангера і повідомив, що адвокатів прослуховують. Глоба зауважив, що не може надати підтвердження даного інциденту, оскільки не чекав цих подій. Крім того, Глоба повідомив, що має інформацію щодо створення клонів мобільних телефонів адвокатів Владислава Мангера та їх помічників.

Як повідомлялося, під час судового засідання у середу Мангер заявляв, що напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк організував генерал СБУ Данило Доценко.

У СБУ назвали ці звинувачення повним абсурдом.

Генерал-майор Данило Доценко з 22 серпня 2017 року є начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. До того очолював Управління СБУ в Херсонській області.

Як повідомлялося, співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада вона померла.

Читайте також: Захист Мангера стверджує, що Гандзюк була агентом СБУ

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк.

У середу прокурори просили суд застосувати до підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 3 березня 2019 року без права внесення застави. Прокурори вважають, що на свободі Мангер може знищити докази причетності до вбивства активістки, а також втекти у Відень, де він має будинок.

Зі свого боку захисники Мангера заперечили заяви прокурорів і звернулись до суду з проханням не обирати для їхнього підзахисного запобіжний захід, пов'язаний із триманням під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-