ФСБ відмовила пораненим українським морякам у лікуванні за кордоном

ФСБ відмовила пораненим українським морякам у лікуванні за кордоном

Укрінформ
Слідство у РФ відмовило пораненим українським військовополоненими Андрію Артеменку, Василю Сороці та Андрію Ейдеру в обстеженні та лікуванні в Україні або у нейтральній країні.

Про це повідомив адвокат Сороки Сергій Бадамшин у Facebook.

"Слідство ФСБ відмовило у задоволенні клопотання захисту поранених військовополонених Сороки, Артеменка і Ейдера у їхній видачі в Україну або ж до нейтральної країни для обстеження і лікування, або до цивільних медичних установ, оснащених відповідним обладнанням, у яких можливе надання належної медичної допомоги, такої, що відповідає її стандартам", - написав він.

Водночас, додав адвокат, слідчі заявили, що "вирішується питання про обстеження поранених у цивільних медичних закладах міста Москви".

За словами Бадамшина, уповноважений РФ з прав людини Тетяна Москалькова також "сподівається, що це питання буде вирішене позитивно".

"Сподіваюся, що найближчим часом поранені отримають відповідну та належну медичну допомогу", - зазначив адвокат.

Раніше віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова, яка відвідала разом з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою полонених моряків, заявила, що керівництво СІЗО "Лефортово" готує клопотання про вивезення поранених українських моряків до профільних медустанов Москви для дообстеження.

Читайте также: Денисова подтвердила визит омбудсмена РФ к военнопленным морякам

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські військові у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських сил України - катера «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яна Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі . У полон потрапили 24 українці, троє з них - Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока - були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх полонених українських моряків, висунувши їм обвинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінально кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Наразі всі вони знаходяться у московському СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-