Пенсійний фонд сподівається 25 лютого домовитись з Укрпоштою про доставку субсидій

Пенсійний фонд сподівається 25 лютого домовитись з Укрпоштою про доставку субсидій

Укрінформ
На сьогодні практично завершена переговорна процедура з Укрпоштою щодо доставки пенсіонерам субсидій для оплати комунальних послуг.

Про це інформує Пенсійний фонд України.

"Виплати монетизованих субсидій мають іти синхронно з виплатами пенсій. А це означає, що ми повинні разом із фінансуванням виплат пенсій розпочати й фінансування виплат субсидій. Щоб це зробити вчасно, Пенсійний фонд має отримати списки субсидіантів від Міністерства соціальної політики України", - сказав голова правління ПФУ Євгеній Капінус під час селектерної наради під головуванням міністра соціальної політики України Андрія Реви.

За його словами, на сьогодні практично завершена переговорна процедура з Укрпоштою щодо доставки субсидій.

"Я сподіваюсь, 25 лютого ми вийдемо на підписання відповідних угод і це дасть можливість працювати у визначеному для нас режимі", — сказав Капінус.

Зазначається, що кошти для оплати житлово-комунальних послуг мають отримати приблизно 2,6 мільйона субсидіантів-пенсіонерів. Із цієї кількості 1,3 мільйона осіб отримують пенсії через відділення АТ “Укрпошта”.

У ПФУ додали, що очікувані видатки на виплату субсидій у березні-травні поточного року становлять 10,5 мільярда гривень.

Читайте також: За борг понад 340 гривень українцям відмовлятимуть у субсидії

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати "живими коштами".

Початок монетизації субсидій готівкою заплановано на березень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-