Адвокати просять суд не арештовувати Мангера

Адвокати просять суд не арештовувати Мангера

Укрінформ
Захисники голови Херсонської облради Владислава Мангера просять суд не обирати для їхнього підзахисного запобіжний захід, пов'язаний із триманням під вартою.

Про це сказав адвокат Мангера Костянтин Глоба під час судового засідання в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прошу Вас винести по результатах розгляду даного клопотання ухвалу про відмову в задоволенні клопотання прокуратури про обрання будь-якого запобіжного заходу. Але в той же час, я розумію, що є політичний аспект даної справи. Я розумію, що є певний суспільний резонанс. Якщо ви дійдете висновку в нарадчій кімнаті про все-таки наявність (на мою думку, це гіпотетична наявність), але все-таки якщо ви дійдете якоїсь думки, просив би обрати запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою”, - сказав адвокат Глоба, звертаючись до судді Олександра Кіпчарського.

У цьому зв'язку він закликав суд узяти до уваги лист щодо можливості внесення застави і той факт, що Мангер щоразу з’являється до суду і сприяє досудовому розслідуванню.

Захисник також заявив, що в матеріалах справи немає доказів передання грошових коштів і фактів замовлення Мангером вбивства або тілесних ушкоджень. “За відсутності цих правових конструкцій підозра необґрунтована”, - сказав Глоба.

Читайте також: Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Раніше прокурори просили суд застосувати до підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 3 березня 2019 року без права внесення застави.

Як повідомлялося, співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада вона померла.

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-