Захист Мангера хоче переглянути диски із допитами свідків

Захист Мангера хоче переглянути диски із допитами свідків

Укрінформ
Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера хочуть дослідити диски, на яких свідки заявляють про його причетність до замовлення убивства Катерини Гандзюк.

Про це на засіданні Шевченківського райсуду Києва у середу заявив адвокат Андрій Левковець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми просимо долучити ці диски до матеріалів розгляду даного клопотання (про обрання запобіжного заходу Мангеру - ред.). Ми хочемо дослідити ту частину, на якій прокурори грунтують своє обвинувачення, а також відомості про час створення цих файлів", - сказав захисник.

Левковець попросив суд виділити захисту хоча б півгодини, аби частково переглянути диски з записами допитів свідків тривалістю понад дві години.

Мангер також виступив у суді і попросив надати йому можливість переглянути допити свідків.

"Мене звинуватили на всю країну у тому, до чого я не маю відношення. Дайте нам подивитися, у чому мене звинувачуєте. Ви сказали, що це є у матеріалах справи. Підозру, яку мені оголосили, через 15 хвилин знала вся країна. Мої діти ходять до школи і в інститут і вони плакали, коли це чули. Покажіть мені докази того, про що ви сказали всій країні", - заявив він.

Водночас прокурор Вікторія Калита заявила, що диски з допитами не долучалися до матеріалів клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки "ознайомлення з цими матеріалами на цьому етапі може зашкодити розслідуванню". Вона попросила суд надати можливість дослідити диски на закритому судовому засіданні.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: суд продовжує обирати Мангеру запобіжний захід

Зрештою суддя Олександр Кіпчарський сказав, що питання про перегляд дисків буде вирішене додатково. "У процесі дослідження цього документа сторона захисту не буде позбавлена можливості ознайомитися з інформацією, яка є на диску", - зауважив він.

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк. За його словами, прокурори проситимуть обрати голові Херсонської облради запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-