НАБУ викликає Онищенка для вручення обвинувального акту

НАБУ викликає Онищенка для вручення обвинувального акту

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро викликає для вручення обвинувального акту народного депутата Олександра Онищенка.

Відповідна повістка оприлюднена в Урядовому кур'єрі, повідомляє Укрінформ.

У повістці йдеться, що детектив Володимир Вітковський викликає підозрюваного Онищенка до НАБУ на 11 годину 16 лютого для вручення обвинувального акта у кримінальному провадженні.

Як повідомлялося, 8 лютого директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро завершило досудове розслідування відносно Онищенка.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже втік за кордон.

26 липня 2018 року у НАБУ заявили, що завершили досудове розслідування стосовно Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання держкоштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Читайте також: НАБУ завершило розслідування у справі Онищенка

Загалом, за версією слідства, до «газової схеми» причетні 29 осіб. При цьому Насіров, за даними НАБУ, упродовж 2015 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у "газовій схемі Онищенка" компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-