Вбивство Гандзюк: суд, що розглядає справу Мангера, - під посиленою охороною

Вбивство Гандзюк: суд, що розглядає справу Мангера, - під посиленою охороною

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва, де у вівторок о 12 годині мають розпочати обирати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, знаходиться під посиленою охороною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, поблизу суду з обох боків від центрального входу суду вишукувалися колони нацгвардійців, загалом поблизу суду знаходяться чотири автобуси з бійцями Нацгвардії, а також стоять машини Нацполіції.

Як повідомлялося, 12 лютого о 12 годині Шевченківський райсуд Києва розпочне розгляд питання про обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради.

Як відомо, 11 лютого заступник генпрокурора Юрій Столярчук повідомив голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера про підозру в організації замовлення вбивства Катерини Гандзюк. Підозра вручена за місцем проживання Мангера.

Читайте також: Суд обиратиме запобіжний захід Мангеру 12 лютого

До Херсону виїхала група процесуальних керівників Генпрокуратури та слідчих Служби безпеки. Наразі проводяться слідчі дії.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, Мангеру мають обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Шевченківському райсуді столиці.

Минулого тижня Херсонська облорганізація ВО "Батьківщина" виключила очільника Херсонської облради Владислава Мангера з членів партії.

31 січня очільник Херсонської облради Мангер зупинив членство в "Батьківщині" на час розслідування вбивства активістки Гандзюк.

Раніше батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування вбивства активістки, заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти і в разі їх неправдивості знайти тих, хто спонукав батька Катерини Гандзюк до "інформаційної провокації".

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-