В ОБСЄ прокоментували відставку Аласанії

В ОБСЄ прокоментували відставку Аласанії

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння з приводу нещодавнього рішення Наглядової ради "Національної громадської телерадіокомпанії України" звільнити голову правління НСТУ Зураба Аласанію.

Відповідна заява опублікована на сайті ОБСЄ.

"Це поспішне рішення викликає занепокоєння, оскільки воно може негативно вплинути на незалежність та життєздатність суспільних ЗМІ в Україні, особливо з наближенням двох важливих виборів цього року", - заявив він.

За словами Дезіра, хоча реформа ще триває, з моменту свого створення НСТУ "зробила важливі кроки у переході від державних до суспільних ЗМІ та досягла прогресу у встановленні стандартів професійної журналістики".

Читайте також: Наглядова рада відправила Зураба у відставку. Як це було

Він також вказав на те, що НСТУ зіткнулася з обмеженням у фінансуванні протягом останніх двох років. За його словами, створення якісного і інформативного продукту суспільними ЗМІ є можливим лише у випадку їх незалежності та фінансової стійкості.

"Я сподіваюся, що члени Наглядової ради забезпечать незалежність НСТУ у майбутньому та розвиток справжнього суспільного ЗМІ, вільного від політичного втручання", - заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Як повідомлялося, у четвер, 31 січня, наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт з головою правління НСТУ.

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 до листопада 2016 року. А в 2017 році наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Суспільного мовлення. Він мав працювати на посаді чотири роки.

Аласанія заявив, що допускає оскарження в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України щодо його звільнення з посади голови правління НСТУ.

1 лютого медійні громадські організації закликали наглядову раду ПАТ "НСТУ" переглянути рішення про звільнення Аласанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-