Чиновники ховають майно за фіктивними розлученнями — Ситник

Чиновники ховають майно за фіктивними розлученнями — Ситник

Укрінформ
Чиновники почали частіше розлучатись, щоб "приховувати" майно.

Про це на презентації звіту за друге півріччя 2018 року сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мене хвилює те, що зросла кількість розлучень чиновників. Майно потрібно десь ховати. Шлюби розривають, а потім зʼясовується що це - фіктивна акція щоб обійти декларування”, сказав він.

Ситник підкреслив, що у НАЗК немає ресурсів, щоб оцінювати у комплексі подібні випадки. Таке може зробити правоохоронний орган, який має доступ до реєстрів державних органів і оперативні можливості. Ситник пояснив, що це стосується, зокрема, даних щодо перетинання обома кордону, спільного відпочинку, чи коли особи ведуть спільний побут.

Читайте також: Ситник відмовився назвати посадовців, які фігурують у "земельних справах"

Коментуючи роботу з НАЗК, Ситник зауважив, що йому буже цікаво як Національне агентство з питань запобігання корупції зреагує на те, що Роман Насіров задекларував 300 тисяч доларів, які перебувають на рахунку у Британії. Тепер прокурорам САП поставлено питання про арешт цих коштів. “Вони три роки перебувають на цьому рахунку, але в декларації з'явились перший раз коли з’явилась його декларація як кандидата в президенти. Подивімось як НАЗК на це реагуватиме”, сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-