Уряд просить платити лише за спожитий газ, інші суми в платіжках - незаконні

Уряд просить платити лише за спожитий газ, інші суми в платіжках - незаконні

Укрінформ
Споживачі не повинні оплачувати донарахування за газ за приведення його обсягів до стандартних умов, які виставляються газорозподільчими компаніями, оскільки такі донарахування є незаконними.

Про це під час години запитань до уряду сказав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оті всі речі, про які ви говорите (донарахування у платіжках за газ за приведення обсягів до стандартних умов - ред.), є незаконними. Є відповідне рішення національного регулятора. Споживачі, до яких застосували незаконні рішення, мають право їх не виконувати", - сказав Кістіон.

Він наголосив, що споживачі мають оплачувати лише ті обсяги газу, які вони спожили, без додаткових нарахувань.

Читайте також: Уряд очікує на результати перевірок облгазів Фірташа

"У тому числі, за приведення обсягів газу до стандартних умов. На цьому хотів би поставити крапку в цій дискусії", - наголосив Кістіон.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Їхньою причиною газзбути назвали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошував, що жодним чином не причетний до рішення газзбутів вимагати зі споживачів додаткові суми та засуджує такі дії. НКРЕКП відреагувала на порушення та постановою від 23 листопада заборонила такі донарахування. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав населення оплачувати лише фактично спожиті обсяги газу за показами лічильників. Він також ініціював проведення перевірок облгазів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-