Суд пояснив, що означає відсторонення Супрун

Суд пояснив, що означає відсторонення Супрун

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва роз’яснив ухвалу щодо відсторонення Уляни Супрун від повноважень в. о. міністра МОЗ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Окружного адмінсуду Києва.

“Окружний адміністративний суд Києва розглянув заяву представника Супрун про роз’яснення ухвали про забезпечення адміністративного позову. У своїй заяві представник Супрун просив надати роз'яснення вищезазначеної ухвали шляхом визначення посадової особи, яка може реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я України. За наслідком розгляду такої заяви судом було вирішено роз’яснити відповідачу, що визначення посадової особи, яка може реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я України, віднесено до компетенції коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, Кабінету міністрів та Верховної Ради, а не Окружного адміністративного суду міста Києва”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судом “зі змісту висловлювань відповідача у ЗМІ встановлено, що останнім викривляється суть визначених судом заходів забезпечення позову та безпідставно стверджується про відсторонення його від посади та встановлення заборони вчиняти будь-які дії”.

Читайте також: Відсторонення Супрун є атакою на весь уряд та Президента - МОЗ

“Беручи до уваги зазначене та враховуючи значний суспільний резонанс, який викликало ухвалене судом рішення про забезпечення адміністративного позову, суд встановив доцільним звернути увагу Супрун на те, що заборона вчиняти дії, встановлена ухвалою від 5 лютого 2019 року, не стосується тих повноважень, якими відповідача, як першого заступника міністра охорони здоров’я України, було наділено в порядку, передбаченому підпунктом 14 пункту 10 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 та пунктом 1 Постанови Кабінету міністрів України “Про порядок виконання обов'язків міністра у разі його тимчасової відсутності” від 17 липня 2003 року № 1096”, - зазначили у суді.

У суді підкреслили, що заборона стосується, зокрема, визначення стратегічних напрямів роботи МОЗ. “Заборона направлена, в першу чергу, на заборону будь-яким особам, які у визначеному законом порядку не призначені на посаду міністра (на підставі відповідного рішення ВР) вчиняти дії, які законом прямо віднесено до виключної компетенції міністра, а саме: визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства та участі в ухваленні рішень на засіданнях Кабінету міністрів України”, - наголосили у суді.

Обставини ж можливого недотримання вказаного вище порядку лише підкреслюють правомірність застосованого заходу забезпечення адміністративного позову, наголосили у суді. “Крім того, вкотре необхідно звернути увагу, що ухвалою суду про забезпечення позову жодним чином не вирішувалось питання перебування Супрун на будь-якій посаді”, - заявили у суді.

Як повідомляв Укрінформ, ухвала Окружного адмінсуду про забезпечення позову була винесена ще до того, як суд мав засідання за цим позовом.

Окружний адміністративний суд м. Києва 5 лютого частково задовольнив заяву народного депутата Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-