Відсторонення Супрун є атакою на весь уряд та Президента - МОЗ

Відсторонення Супрун є атакою на весь уряд та Президента - МОЗ

Укрінформ
Відсторонення Уляни Супрун від обов’язків керівника Міністерства охорони здоров'я паралізує роботу відомства і є атакою на Президента та уряд.

Про це заявив у коментарі Укрінформу заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк.

«Рішення окружного адміністративного суду Києва є атакою не на конкретну людину Уляну Супрун, а атакою на усю команду МОЗ, на весь уряд та Президента України, на усіх людей, які причетні до змін в охороні здоров’я та їх здійснювали»,- наголосив Ковтонюк.

Він підкреслив, що рішення суду паралізує роботу МОЗ.

«Паралізоване прийняття важливих рішень. Зокрема, сьогодні ведеться робота над бюджетною декларацією на наступні роки. Ми маємо її подати до Мінфіну, маємо також подати до Кабміну акти, що запускають у липні програму «Безкоштовна діагностика», передати в НСЗУ програму «Доступні ліки» та запустити «Електронний рецепт»,- зазначив Ковтонюк.

Читайте також: Світовий банк в Україні очікує продовження співпраці з Супрун

За його словами, заблоковано усі нормативні акти, які йдуть за підписом міністра або підписом в.о.міністра.

«Уже найближчим часом в Україні надійдуть життєво необхідні ліки, закуплені через міжнародні організації за кошти бюджету. Ми не зможемо перерозподілити ці ліки в регіони, бо це також вимагає підпису міністра або в.о.міністра», - заявив Ковтонюк.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд м. Києва 5 лютого частково задовольнив заяву народного депутата Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-