Ірина Луценко подала проти Гриценка позов на 2,5 мільйона

Ірина Луценко подала проти Гриценка позов на 2,5 мільйона

Укрінформ
Народний депутат, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко звернулася з позовом до суду про захист честі та гідності родини через висловлювання екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. Сума позову - 2,5 млн грн.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ZIK.

Коментуючи скандал щодо висловлювань Гриценка про те, що Луценки начебто "відмазували" сина від мобілізації, Ірина Луценко продемонструвала довідку з військової частини, де служив її син – 55-ї Запорізької артилерійської дивізії. Ірина Луценко розповіла, що її син Олександр, зокрема, 40 днів був у Пісках, під Донецьким аеропортом.

"У мене запитання до чесного й такого псевдопатріотичного полковника Гриценка. Він має військову освіту, він був міністром оборони, йому Президент Порошенко пропонував іти міністром оборони або очолювати РНБО та інші посади. Відмовився… Тоді, коли була така біда, чому ви, Анатолій Гриценко, не пішли на фронт? Це попахує дезертирством, це попахує "відмазуванням", – заявила Луценко.

Гостя програми повідомила, що звернулася до суду про захист честі й гідності родини.

"Сума позову буде 2,5 млн грн. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб подати платіж, який бере ЦВК у кандидатів у президенти. Якщо він знайшов як майбутній Верховний головнокомандувач (так він собі думає, так не думає народ України, так не думаю я як матір воїна), то програний ним у суді позов буде коштувати йому того завдатку", – заявила нардеп.

Луценко додала, що після того, як родина виграє суд, кошти скерують на потреби волонтерських організацій, "на тих воїнів, боєздатність яких при "мініструванні" Анатолія Гриценка була знищена".

Читайте також: У Гриценка немає підстав сподіватися на "репресії" ГПУ — Луценко

Як повідомлялося, екс-очільник Міноборони Анатолій Гриценко в інтерв’ю Дмитру Гордону заявив про високопосадовців, які "ховали своїх синів від мобілізації". Серед інших прозвучало прізвище Луценків. Генпрокурор Юрій Луценко вимагав вибачення, нагадавши, що його син пішов на фронт добровольцем.

Згодом Гриценко у Facebook вибачився перед сином Луценка Олександром, проте відмовився вибачатись перед Юрієм Луценком.

Дружина Генпрокурора Ірина Луценко заявила, що подасть на Гриценка до суду за його висловлювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-