Рішення суду щодо Супрун є спробою зупинити медичну реформу - уряд

Рішення суду щодо Супрун є спробою зупинити медичну реформу - уряд

Заява
Укрінформ
Члени українського уряду вважають, що рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо позбавлення повноважень міністра Уляни Супрун є спробою зупинити хід реформ у системі охорони здоров’я України.

Про це йдеться у заяві членів Кабінету міністрів України, повідомляє Урядовий портал.

“Уряд України занепокоєний тим безпрецедентним тиском, який здійснюється останнім часом різними способами з метою зупинки тих зусиль по реформуванню галузі охорони здоров'я, які здійснює команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з в.о. міністра Уляною Супрун. Ця команда, з моменту приходу в Міністерство, оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна”, - йдеться у заяві.

Наголошується, що МОЗ розпочав впровадження в медичній галузі довгоочікуваних змін.

“Саме цією командою реалізується політика уряду, спрямована на впровадження програми доступних ліків, подолання корупційних схем у закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, впровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів, розгортання мережі кардіоцентрів. На черзі наступні кроки, пов'язані з упровадженням безкоштовної діагностики, вдосконаленням системи екстреної медичної допомоги, розгортання мережі сільської медицини”, - наголошується у заяві.

В уряді зазначили, що добиватимуться скасування рішення адмінсуду щодо Супрун.

“Сьогодні всі ці зусилля ставляться під сумнів і робиться все для того, щоб повернути у галузь ті підходи, які й стали причинами сьогоднішніх проблем. Тому ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків. Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку”, - йдеться у повідомленні.

Члени уряду підкреслили, що усіляко підтримуватимуть Супрун.

Читайте також: Супрун мала виконувати обов'язки глави МОЗ не довше місяця — суд

“Ми висловлюємо підтримку нашій колезі Уляні Супрун і будемо надалі докладати зусилля для продовження забезпечення українців якісними медичними послугами”, - йдеться у заяві уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-