Моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції – Денісова

Моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції – Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова очікує результатів повторних аналізів полоненого українського моряка Андрія Ейдера для підтвердження ймовірного його зараження у СІЗО "Матросская тишина" вірусом гепатиту.

Про це омбудсмен сказала в ефірі "Прямого", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, через обстеження стало відомо, що у нього (Ейдера - ред.) є гепатит В. Зараз ми чекаємо на додаткове підтвердження цієї інформації", - зазначила Денісова.

За її словами, Ейдер міг бути заражений гепатитом під час оперативного втручання. "Причини - у нього було поранення, було оперативне втручання. Я думаю, що це можливо через оперативне втручання", - зауважила омбудсмен.

Вона розповіла, що сьогодні в неї запланована зустріч із представниками Ради Європи, під час якої знову наполягатиме на переданні поранених українських моряків до нейтральної країни, "якщо Російська Федерація не може їх вилікувати як військовополонених".

Денісова також повідомила, що, за інформацією адвокатів, останнім часом стан здоров'я полонених українських моряків погіршується. "Якщо загалом моральний стан наших моряків дуже високий, вони тримаються, то, безумовно, фізичний стан їх погіршується, бо тримання в таких "дуже гарних умовах", як каже Росія, суттєво впливає на їхнє здоров'я", - зазначила вона.

Читайте також: Аналізи українського моряка показали гепатит В і С - адвокати

Як повідомлялося, 25 листопада минулого року російські силовики захопили три українські кораблі і членів їх екіпажів у районі Керченської протоки, які прямували до українських портів в Азовському морі. 19-річний Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко зазнали поранень, коли російські військові відкрили вогонь по катеру "Бердянськ".

2 лютого адвокат Микола Полозов з посиланням на інформацію захисниці Ейдера Олександри Маркової повідомив, що наймолодшого українського військового моряка у російській в’язниці могли заразити гепатитом B і C.

4 лютого, за словами адвоката, в Ейдера повторно взяли аналіз крові для підтвердження діагнозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-