Єдність українського народу стає реальністю - представник Вселенського Патріарха

Єдність українського народу стає реальністю - представник Вселенського Патріарха

Укрінформ
Сьогодні, у день поставлення на престол предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського та всієї України Епіфанія, єдність українського народу стає реальністю.

Про це під час церемонії інтронізації предстоятеля ПЦУ у Софії Київській заявив представник Вселенського Патріарха митрополит Гальський Еммануїл, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ви інтронізуєтесь як перший предстоятель нової Православної церкви України. Сьогодні радіють душі тих отців, які віддали життя своє у сповіданні та за здійснення тут внутрішньоадміністративної незалежності. Сьогодні єдність українського народу стає реальністю і благословенням за благодіяння всеправославної віри Матері-Церкви Константинополя», - сказав митрополит Гальський Еммануїл.

Читайте також: Філарет привітав Епіфанія: Здійснилася мрія багатьох поколінь українців

Він зазначив, що Україна отримала розв’язання "церковного питання, яке вже давно гостро стояло".

Як повідомляв Укрінформ, під час Об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія було обрано предстоятелем Православної церкви України. 6 січня цього року він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського Патріарха Варфоломія.

3 лютого у Софії Київській відбулася офіційна церемонія зведення на престол предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-