Українського консула знову не пустили до Гриба

Українського консула знову не пустили до Гриба

Політв’язні
Укрінформ
Українському консулу відмовили у візиті до політв'язня Павла Гриба.

Про це у Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Вимушена констатувати, що РФ знову порушує міжнародні норми та зобов’язання. Українського консула не допустили до Павла Гриба. Це є грубим порушенням положень статті 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією. Там чітко прописано, що консульські посадові особи мають право на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території Російської Федерації", - написала вона.

Омбудсмен переконана, що дії РФ "є черговою спробою приховати реальний стан здоров’я Павла".

"У 20-річного політв’язня встановлено вроджену ваду в розвитку - кавернозну трансформацію воротної вени, портальну гіпертензію і допечінкову форму, ерозивний гастрит і цілу низку інших небезпечних хвороб. Обстеження проводили в консультативно-діагностичному центрі міста Ростов-на-Дону", - написала Денісова.

Вона вчергове наголосила, що діагностовані захворювання створюють загрозу життю Павла.

"Знову звертаюся до міжнародних організацій та дипломатів. Прошу сприяти наданню громадянину України негайної медичної допомоги та вжити усі можливі заходи для здійснення неупередженого та об’єктивного моніторингу дотримання прав і свобод політв’язня. Хлопця не можна тримати у російській катівні!", - заявила омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв’язня в РФ 20-річного Павла Гриба та закликала міжнародну спільноту сприяти у наданні йому медичної допомоги.

За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, є свідчення того, що, перебуваючи у СІЗО, Гриб набув нових складних захворювань.

Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався у соціальних мережах.

Читайте також: Цироз печінки й Альцгеймер: батько Павла Гриба розповів про стан сина

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-