Лікарням не платитимуть за неякісну роботу - МОЗ

Лікарням не платитимуть за неякісну роботу - МОЗ

Укрінформ
Національна служба здоров’я України (НСЗУ) не виплачуватиме кошти медичним закладам, у яких неякісно надаватимуть допомогу пацієнтам.

Про це заявив речник МОЗ Олександр Ябчанка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

НСЗУ має конкретні вимоги щодо якості медичних послуг. Якщо медичний заклад працює неякісно, то НСЗУ не купуватиме у нього послуги. В іншому закладі купуватиме. Органи місцевого самоврядування мають чіткі, зрозумілі вимоги щодо якості роботи медичного закладу, зокрема, що має бути у лікарні, без чого не можна надати медичну послугу. Секрет успіху трансформації охорони здоров’я у тому, щоб кожен виконав частину своєї роботи, зокрема, медики та органи місцевого самоврядування”, - сказав Ябчанка.

Читайте також: В Україні можуть оголосити епідемію кору

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) виплатила перший у 2019 році мільярд медичним закладам, що уклали договір зі службою. Кошти надійшли на рахунки 891 медичного закладу.

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) – фінансовий партнер медичних закладів. Вона замовляє та оплачує медичні послуги та лікарські засоби за програмою медичних гарантій. У 2018 році відбувся перехід на нову систему фінансування закладів первинки, а в 2019 році – амбулаторна та стаціонарна спеціалізована допомога. Реімбурсація теж буде іти через НСЗУ. Тобто, будуть укладатися договори з аптеками, там люди отримуватимуть ліки за безоплатними рецептами, а НСЗУ платитиме за це аптекам. Діяльність НСЗУ координується урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-