Адвокат звинуватив спецслужби у зникненні капітана судна

Адвокат звинуватив спецслужби у зникненні капітана судна "Норд". СБУ заперечує

Укрінформ
Адвокати капітана кримського судна «Норд» Володимира Горбенка, обвинуваченого у незаконному рибному промислі та порушенні порядку в'їзду і виїзду з анексованого Криму, заявили про його зникнення.

Зокрема, про це сказав адвокат Максим Могильницький, повідомляє проект Крим Реалії.

«Ми втратили з ним зв'язок. Починаючи з суботи (26 січня – ред.) досьогодні ми не можемо з ним зв'язатися, навіть через родичів. Ми дуже переймаємося з цього приводу, оскільки на 1 лютого у нас призначено судове засідання з його участю», - сказав захисник.

На думку адвоката, зникнення Горбенка може бути пов'язане з українськими спецслужбами.

«Одного разу такий випадок уже був. Коли тільки затримали судно, Горбенко фактично був викрадений і переправлений до Херсона. Там із ним фактично добу працювали співробітники СБУ», – заявив він.

Утім, у Службі безпеки України спростовують причетність до зникнення капітана. Зокрема, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила: «Питанням зникнення громадян займається поліція, а не Служба безпеки. У мене такої інформації (про причетність СБУ – ред.) немає».

Читайте також: OpenMarket знову виставляє на торги судно "Норд", знижка — 20%

Як відомо, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря рибальське судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

6 квітня того ж року Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Володимира Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу, 10 квітня звільнили з-під арешту.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-