Експерти розповіли, на чому

Експерти розповіли, на чому "горять" кандидати до Антикорупційного суду

Фото
Укрінформ
Сумніви у членів Громадської ради міжнародних експертів щодо кандидатів на посади до Вищого антикорупційного суду викликали невідповідності у деклараціях, уникнення сплати податків та невідповідні професійні навички.

Про це сказав на брифінгу у понеділок голова ГРМЕ Сер Ентоні Хупер, повідомляє Укрінформ.

"Причини дуже різноманітні. Ми можемо почати з невідповідності у деклараціях і недотриманні правил декларування", - сказав Хупер.

Він уточнив, що в деклараціях деяких кандидатів члени ГРМЕ, наприклад, виявляли автомобілі чи нерухомість, придбані за суми, значно вищі від задекларованих.

Голова ГРМЕ назвав причини виключення кандидатів до Антикорупційного суду / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Занепокоєння у членів ГРМЕ також викликали ознаки уникнення сплати податків або сумніви щодо того, чи всі податки були сплачені кандидатом.

За його словами, іноді викликали сумніви, чи достатні у кандидата професійні навички.

"Було кілька кандидатів, які викликали занепокоєння через їхні пости в соціальних мережах. В постах були або залучені судді, або справи, які розглядалися в суді. І це не відповідає кодексу суддівської етики, підриває довіру громадськості до судової системи та судів. Було кілька випадків неналежних коментарів у соціальних мережах" , - розповів член ГРМЕ Тед Зажечни.

Читайте також: Конкурс до антикорупційного суду: залишився 71 кандидат з 113-ти

Як повідомлялося, ГРМЕ та ВККСУ 28 січня завершили спільні спеціальні засідання у межах конкурсу на посади у Вищому антикорупційному суді. На розгляд було винесено 49 кандидатур, щодо яких у експертів виникли сумніви, і лише сімом із них вдалося розвіяти занепокоєння.

Участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду продовжує 71 кандидат із 113-ти, які успішно склали іспит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-