“Швидка” має їхати, коли температура більше 40 чи проблема з диханням — Супрун

“Швидка” має їхати, коли температура більше 40 чи проблема з диханням — Супрун

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що “швидку допомогу” слід викликати лише тоді, коли температура тіла перевищує 40 градусів, або у разі серцевого болю чи проблем із диханням.

Про це виконувач обов'язків міністра розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Є дуже чіткі причини, чому викликати "швидку", і коли "швидка" має виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є біль в серці, або проблема дихання і так далі. Те, що було колись, що "швидка" надавала послуги первинної ланки, вже не буде продовжуватися. "Швидка допомога" має надавати екстрену медичну допомогу. Дуже правильно інколи диспетчері передають це на сімейних лікарів або на службу невідкладних станів. Але, насправді, треба перше подзвонити до свого сімейного лікаря, якщо є температура”, - сказала Супрун.

Читайте також: Супрун виклала дослідження, що спростовує міф про чорну ікру

За її словами, на 103 треба дзвонити в екстрених випадках, коли немає впевненості, чи можна ще чекати зі зверненням. У випадках застуди, підвищення температури (навіть до 39 градусів) пацієнт має телефонувати своєму лікарю і вирішувати всі питання з ним.

“Як є причина, чому лікар повинен приїхати до свого пацієнта, то вони мають домовитися, щоб лікар приїхав. Як лікар може по телефону надати пораду, а як пацієнт може приїхати до самого лікаря, як це потрібно, то вони так і домовляються”, - пояснила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-