Президент нагородив поранених бійців 72-ї бригади

Президент нагородив поранених бійців 72-ї бригади

Фото
Укрінформ
Порошенко відвідав військовослужбовців 72 Окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, які перебувають на лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь», та вручив їм державні нагороди.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Президент повідомив, що разом з міністром оборони Степаном Полтораком приїхав у госпіталь до поранених дорогою до Білої Церкви, куди сьогодні повертаються їхні побратими, військовослужбовці 72 ОМБР із зони проведення операції Об’єднаних сил.

«Ми приїхали сюди для того, щоб подякувати кожному з вас за зразкове виконання бойових завдань. А також щоб спитати, чим потрібно допомогти», - звернувся до бійців глава держави.

Військовослужбовці подякували Петру Порошенку та зазначили, що не мають нарікань.

Глава держави ознайомився з умовами лікування військових, поцікавився їхнім станом здоров’я та побажав швидкого одужання.

«Я як Президент, Верховний Головнокомандувач пишаюсь тим, яка на сьогодні в українського народу армія, Збройні сили, який патріотичний дух, яка тверда мотивація», - наголосив Порошенко.

Він пообіцяв переказати вітання від поранених військових їхнім бойовим побратимам із 72 ОМБР, яких сьогодні зустрічатиме у Білій Церкві.

Глава держави також вручив нагороди військовослужбовцям за самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

Зокрема, медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджені солдати Олександр Дрига, Владислав Бевзюк, Олексій Ізотов, Ігорь Панченко, Рустам Винниченко та Єгор Коновалов, сержанти Андрій Яценко, Микола Мельник, молодший сержант Вячеслав Ізотов.

Президент також вручив цінні подарунки пораненим військовикам.

Як повідомлялося, 16 січня окупаційні війська на Донбасі обстріляли з ПТРК вантажівку, яка привезла продукти і воду на позиції 72 ОМБР, дислокованої на східній околиці Троїцького. Унаслідок атаки постраждали 10 бійців. Згодом їх перевезли на лікування до Києва.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-