Експерт прогнозує, що епідемія кору зачепить значну частину українців

Експерт прогнозує, що епідемія кору зачепить значну частину українців

Укрінформ
Епідемією кору буде охоплена значна частина населення України. Одна з причин поширення цього вірусу - відмова батьків вакцинувати своїх дітей.

Про це заявив на прес-конференції завідувач лабораторією Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В.Громашевського НАМН України Ігор Маричев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми наближаємося до того, що значна частина населення України буде охоплена епідемією кору. Засоби боротьби з кором відомі - в багатьох країнах посилено заходи, які попереджають сам факт відмови від щеплень. Один із прикладів - Угорщина, де з 2001 року з майже 100-відсотковим цільовим охопленням населення, не спостерігаються не тільки спалахи, а й випадки кору. Такий показник було досягнуто тим, що до батьків нещеплених дітей застосовували великі штрафи, а при повторній відмові розглядали питання про позбавлення батьківських прав. Мабуть боротися з епідеміями потрібно більш конкретними заходами і засобами", - сказав Маричев.

Читайте також: В Україні щодня фіксують до 400 хворих на кір

Як повідомляв Укрінформ, захворюваність на кір в Україні наближається до довакцинального періоду 1968 року. Сьогодні показник на 100 тис. населення - 600 хворих на кір, серед дітей до 17 років цей показник - 500 випадків на 100 тис. населення. З 28 грудня 2018 року по 18 січня 2019 року на кір в Україні захворіли 8 498 осіб - 3 537 дорослих та 4 961 дитина. З початку 2019 року від кору померли 6 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-