Уряд думає, як захистити монетизовані субсидії від марнотратів

Уряд думає, як захистити монетизовані субсидії від марнотратів

Укрінформ
За умови нормальної роботи механізму монетизації субсидій виграють і споживачі послуг, і їх надавачі.

Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

"При нормальній роботі механізму монетизації субсидій виграють всі. І споживачі послуг отримають живі кошти на руки, і надавачі цих послуг отримають живі кошти", - зазначив Розенко.

Він нагадав, що раніше розрахунки з надавачами послуг з боку Державного бюджету України здебільшого відбувалися через систему взаємозаліків.

Розенко зауважив, що отримувачі субсидій, які будуть економити енергоресурси, зможуть використати залишки коштів на власні потреби. Водночас віце-прем’єр-міністр наголосив на тому, що субсидія — це, насамперед, цільова допомога держави для сплати за житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Рева прогнозує два варіанти виплати субсидій одночасно

"Тобто людина зобов’язана використати ці кошти, насамперед, для сплати за надані послуги, а вже економію коштів вона може використати на власні потреби", - пояснив Розенко.

Він висловив переконання, що 95% споживачів — це свідомі споживачі, які чудово розуміють, що отримані кошти треба спрямовувати на оплату за житлово-комунальні послуги.

“Але будуть і ті люди, які намагатимуться некоректно їх використовувати. Безперечно, ми зараз відпрацьовуємо і механізми, яким чином убезпечитися від цього. Але люди самі зацікавлені в тому, щоб ці кошти отримувати постійно, а для цього треба сплачувати за житлово-комунальні послуги", - підсумував віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 січня 2019 року розпочали монетизацію субсидій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-