З початку року на кір захворіли близько 8,5 тисяч осіб - МОЗ

З початку року на кір захворіли близько 8,5 тисяч осіб - МОЗ

Укрінформ
У 2019 році на кір захворіли близько 8,5 тисячі українців, найвища захворюваність — на Львівщині.

Про це повідомляє МОЗ.

"Із 28 грудня 2018 р. по 18 січня 2019 р. на кір в Україні захворіли вже 8 498 людей — 3 537 дорослих та 4 961 дитина. Найвищі показники захворюваності у Львівській, Рівненській, Вінницькій областях. За 3-й тиждень 2019 року на кір захворіли ще 3 450 людей — 1 502 дорослих та 1 948 дітей", - зазначили у МОЗ.

Інформується, що найчастіше хворіють діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно. "У рамках посиленої імунізації станом на 17 січня частка дітей, які отримали пропущену першу дозу КПК, становить 58,1% (найменше — у Черкаській, Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях). А частка тих дітей, які надолужили дві дози, іще менша — 47,6% (найменше — у Чернігівській, Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях)", - наголосили у МОЗ.

Кір — надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені.

Читайте також: На Одещині через кір в Кілійській ОТГ ввели карантин

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту тощо, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-