Україна і Грузія домовилися про заходи щодо відновлення музею Лесі Українки в Сурамі

Україна і Грузія домовилися про заходи щодо відновлення музею Лесі Українки в Сурамі

Укрінформ
Україна і Грузія домовилися про подальші кроки щодо відновлення будівлі музею-бібліотеки Лесі Українки в грузинському містечку Сурамі.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Посольства України в Грузії за результатами виїзної наради в музеї-бібліотеці Лесі Українки за участю посла України в Грузії Ігоря Долгова та представників влади і громадськості Грузії.

"На порядку денному цієї наради було питання вироблення подальших кроків щодо відновлення будівлі музею-бібліотеки Лесі Українки, який є культурним та історичним осередком дружніх відносин України та Грузії. За результатами наради вирішено провести спільну зустріч з першим заступником міністра культури Грузії М.Гіоргадзе та вже у лютому 2019 р. оголосити тендер на проведення проектно-будівельних робіт нового музею-бібліотеки Лесі Українки", - йдеться у повідомленні.

У Посольстві поінформували, що з грузинської сторони у нараді взяли участь директора Національного агенства з питань збереження культурної спадщини Грузії Н.Антідзе, експерти, геологи та архітектори Агентства, голова Товариства Лесі Українки Т.Гоголадзе, керівництво муніципалітету та краєзнавчого музею Хашурського району Грузії.

Музей Лесі Українки в Сурамі становить житловий будинок, де кілька останніх років на курорті за порадою лікарів, що пропонували для поліпшення стану південний клімат, мешкала Леся Українка з чоловіком Климентом Квіткою.

Музей створений 1952 завдяки допомозі грузинського письменника Георгія Леонідзе. Поруч із музеєм встановлене погруддя Лесі Українки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-