Міноборони, поліція та ДСНС отримали конфісковані судами авто на 21 мільйон

Міноборони, поліція та ДСНС отримали конфісковані судами авто на 21 мільйон

Фото
Укрінформ
ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України передало на потреби Міноборони, Нацполіціії та ДСНС вісім авто, які були конфісковані за рішеннями судів. Загальна вартість переданих автомобілів — понад 21 млн грн.

Про це заявив під час брифінгу генеральний директор ДП "СЕТАМ" (OpenMarket) Віктор Вишньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми передаємо шість автівок, ще дві вже передані у Чернігівській області. Всього вісім автотранспортних засобів буде передано на загальну суму понад 21 млн грн”, - заявив Вишньов, додавши, що такі передачі відбуваються постійно.

За його словами, за 2018 рік до військових частин ЗСУ, які виконують завдання на Сході країни, було передано понад 80 авто.

Вишньов наголосив, що підприємство, починаючи з 2015 року, зробило процедуру передачі конфіскованих авто максимально прозорим. Тож, на сьогодні інформація стосовно активів, які були конфісковані в дохід держави і не продалися протягом трьох раундів торгів на державному електронному аукціоні OpenMarket, за рішенням комісії розміщується на сайті у розділі “безоплатна передача”.

Передача конфіскованих автомобілів для потреб ЗСУ, Нацполіції та ДСНС у столиці / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

У свою чергу на адресу відповідних комісій, які утворені в кожній області при управлінні Державної виконавчої служби і до складу яких входять представники фіскальної служби та органів місцевого самоврядування, подаються заявки. “Ці комісії вирішують, кому найбільше потрібні конфісковані непродані активи”, - уточнив Вишньов.

Завдяки тісній співпраці Мін'юсту та Міноборони, військові частини мають можливість покращити забезпеченість автотранспортом, повідомили під час брифінгу.

Начальник головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко подякував Мін'юсту, державній виконавчій службі за системну передачу матеріальних цінностей для потреб Міноборони. “Це вже не перша передача (автотранспорту — ред.). Всі попередні автомобілі були передані підрозділам, які подавали заявку, і на даний час успішно виконують свої завдання в зоні проведення ООС. Наша армія реформується, але не завжди вистачає державних коштів для її забезпечення. Завдяки компанії "СЕТАМ" ми можемо перекрити ті прогалини і забезпечити транспортом наші підрозділи”, - наголосив Марченко.

ДП "СЕТАМ" — державне підприємство, створене Міністерством юстиції України для реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-