Порошенко вручив Філарету Зірку Героя України

Порошенко вручив Філарету Зірку Героя України

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив Зірку Героя України Почесному патріарху Православної церкви України Філарету.

Церемонія вручення найвищої державної нагороди відбулась на урочистому прийомі з нагоди Дня Соборності України, який транслювали наживо українські телеканали.

"Ваша святосте, дозвольте звернутися до вас зі словами великої пошани. Ви були, є і залишаєтеся духовним лідером українського народу, і тому я прийняв рішення присвоїти вам високе звання Героя України. Я наголошую на тому, що ваша нагорода абсолютно заслужена. Наголошую, бо в умовах, коли за моєї каденції звання Героїв (України - ред.) присвоєно Героям Небесної сотні і військовим-героям, які боронять українську землю, важливість ваших вчинків аж ніяк не менша, ніж події на фронті", - сказав Порошенко.

Він додав, що Філарет усе життя самовідано служив Церкві й українському народу і за атеїстичного радянського режиму боровся за право людей вірити в Бога, а за часів незалежності доклав величезних зусиль для отримання Томосу про автокефалію української православної церкви.

"Вражаючим є ваш приклад надзвичайної жертовності, з якою ви прийшли 15 грудня на Об'єднавчий собор у Софію Київську. Ви довели всьому світові, що "там, де два українці, там три гетьмани" - це не про нас, що українці здатні об'єднуватися", - наголосив Президент.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-