“Медичні закупівлі” куплятимуть ліки через ProZorro

“Медичні закупівлі” куплятимуть ліки через ProZorro

Укрінформ
ДП “Медичні закупівлі України” проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro.

Про це повідомляє МОЗ.

“Відтепер ДП «Медичні закупівлі України» проводитиме закупівлі за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією через українську електронну систему ProZorro. Перші тендери будуть оголошені вже цього місяця. Закуповуватимуть ліки, засоби захисту органів дихання та логістичні послуги для тубдиспансерів та регіональних офісів Центру громадського здоров’я”, - зазначили у МОЗ.

Наголошується, що в електронній системі створено ідентифікатор Глобального фонду.

“Це дозволить оперативно і просто аналізувати ціни на продукцію - всі дані про тендери будуть доступні для моніторингу. Завдяки перенесенню закупівель від Глобального фонду та Світового банку в українську електронну систему, бізнес отримує можливість орієнтуватись і бачити всі закупівлі від таких потужних міжнародних організацій на одному майданчику. У системі зареєстровано понад 200 тисяч постачальників, що мають можливість в режимі реального часу поспілкуватись із замовником”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: Супрун анонсує розширення програми "Доступні ліки" наступного року

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2018 року в Україні було зареєстровано ДП «Медичні закупівлі України» — централізовану агенцію медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлях лікарських засобів та медичних виробів. У співпраці з міжнародними партнерами ця агенція медичних закупівель має перебрати всі професіональні стандарти і процедури. ДП має забезпечити створення центру закупівельної експертизи ліків і буде допомагати регіонам підвищувати ефективність використання своїх місцевих видатків на закупівлю ліків і медвиробів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-