Богослужіння у Софійському соборі будуть тільки на великі свята

Богослужіння у Софійському соборі будуть тільки на великі свята

Укрінформ
Софійський собор не буде місцем постійних богослужінь помісної церкви. Служба там відбуватиметься тільки на великі церковні та державні свята.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук на прес-конференції 17 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що йдеться зараз про богослужіння, які є на головні або церковні свята, або державні. Тобто якщо беремо церковний календар, то це Різдво, це Великдень. Це День Незалежності - міжконфесійна молитва представників усіх релігійних організацій, усіх конфесій, як то було. Це прекрасна традиція, коли в нашій святині, яка об'єднує всіх, можуть всі здійснити цю молитву. Це Покрова і так далі", - сказав Нищук.

Він зазначив, що "не йдеться про якусь щотижневу сталу практику".

"Тому що ми розуміємо, що це є пам'ятка не просто національного значення, це є пам'ятка ЮНЕСКО. Там є великі обмеження щодо кількості людей, які присутні, щодо того, що не можна палити свічки активно і довго, що там насправді продовжуються реставраційні роботи. Так само, як і в Андріївській церкві. Це ж, такого ж циклу, стосується й Андріївської церкви", - додав міністр культури.

Читайте також: Головні цінності й мощі лаврських святих на місці — Мінкультури

Як раніше заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, головним місцем богослужінь помісної церкви має стати Софійський собор у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-