Три посилки без мита: директор Укрпошти назвав ідею нереальною

Три посилки без мита: директор Укрпошти назвав ідею нереальною

Укрінформ
Ідею з трьома безмитними посилками на місяць, яку пропонували впровадити кілька місяців тому, нереально реалізувати.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю РБК-Україна.

Смілянський підкреслив, що відразу відмовився від такої ідеї, незважаючи на те, що політикам для цього знадобилося близько року.

"Якщо у мене дві посилки і у "Нової пошти" дві посилки, то яка з них буде підлягати оподаткуванню? Чому три посилки? Я запитував у тих, хто пропонував цю ідею, чи бачили вони, як на посилках з Китаю перекручують українські прізвища? Ми їх будемо порівнювати? По ІПН? Ми змусимо Джефа Безоса (глава Amazon — ред.) і Джека Ма (засновник Alibaba Group — ред.) українцям без ІПН не продавати?", — зазначив Смілянський.

За його словами, для реалізації такої ініціативи необхідно впровадження електронних реєстрів. Наприклад, США зуміли домовитися про обмін електронними реєстрами з 40 країнами.

Читайте також: Укрпошта попередила про можливі затримки у доставці пошти через негоду

"У США, коли вводяться зміни в бухгалтерському законодавстві, людям дають два роки підготуватися. У нас дають дві хвилини заднім числом. Держава має право приймати будь-які рішення, але вони мають бути підготовленими. Поки що ідею з трьома безмитними посилками на місяць нереально реалізувати", — підкреслив Смілянський.

Як повідомлялося, зміни до Податкового кодексу передбачають зниження неоподатковуваної вартості міжнародних посилок із €150 до €100 з 1 липня 2019 року. При цьому норму про "три посилки" скасували, оскільки поштові оператори виявилися не готові до адміністрування такого обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-