Порошенко радить невдоволеним сходити до ПЦУ і причаститися, щоб “попустило”

Порошенко радить невдоволеним сходити до ПЦУ і причаститися, щоб “попустило”

Укрінформ
 Петро Порошенко радить противникам об'єднання православ'я в Україні не слухати інструкцій з Москви, сходити на сповідь і причастя до Православної церкви України, і їм відразу полегшає.

Про це він заявив у виступі після подячного молебню за отримання Томоса про автокефалію та утворення Православної Церкви України в Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз когось корчить і хтось дуже незадоволений тим, що ми маємо Томос, комусь не подобаються наші подячні молитви, коли ми дякуємо Господу за це, хтось шукає в цьому Томосі відсутність автокефалії. Не знайдете! І не слухайте інструкцій з Москви - вони точно до добра не доведуть. І шукають, що митрополія - це не є самостійність. Неправда! Моя порада - сходіть до Православної церкви України, покайтеся, сходіть на сповідь, причастіться - воно точно попустить, і вам буде легше", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що держава не втручається у внутрішньоцерковні справи, але об'єднана церква є основою духовної незалежності України, тому рішення Об'єднавчого собору і Томос є документами, які дорівнюють Декларації про державний суверенітет України.

Читайте також: В Україні спростовують фейк росЗМІ про “недопідписаний” Томос

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко прибув до Луцька, де взяв участь у подячному молебні за отримання Томоса про автокефалію та утворення Православної церкви України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-