Родинам не потрібна “розписка” для сексу — Левченко

Родинам не потрібна “розписка” для сексу — Левченко

Укрінформ
Громадяни, які вважають, що вдало жартують про секс по “розписці” , мають подумати, чи так же смішно тим їхнім співвітчизникам, які пережили сексуальне насильство.

Таку думку урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко висловила у ранковому ефірі телеканалу “Прямий”, коментуючи реакцію деяких українців на зміни до Кримінального кодексу про згоду на секс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Розписки” не потрібні. Взагалі ті, хто постраждав від сексуального насильства, думаю, дуже болісно сприймають усі ці жарти. Кількість таких людей, на жаль, невідома, бо після злочину, а сексуальне насильство, тим більше зґвалтування, — це є злочин, до правоохоронних органів або соціальних служб звертаються одиниці. Чому? Ну тому що будуть сміятися так само, як над цими змінами, які внесені до Кримінального кодексу”, - сказала Левченко.

Вона радить подумати про зґвалтованих жінок та чоловіків, поспілкуватися із постраждалими, а також замислитися про те, що будуть ці жартівники кричати про випадки, якщо, не дай Боже, самі стануть жертвами насильства.

“Хочу також звернути увагу тих жартівників, які пишуть про “розписки” - наявність розписки може зіграти злий жарт, бо вона може бути розглянута як така, що написана під примусом”, - додала представник КМУ.

Читайте також: Супрун прокоментувала новий закон про секс

Уповноважений з питань гендерної політики зазначила, що на родини ці зміни до Кримінального кодексу не вплинуть. “Не потрібно розглядати, що це стосується всіх абсолютно. Кримінальний кодекс пишеться для суспільства, але ми знаємо, що його наявність не означає, що усі ми є суб’єктами, які скоюють якийсь злочин”, - наголосила Левченко.

Як повідомляв Укрінформ, зміни до Кримінального кодексу України, якими внесено зміни у тлумачення понять "зґвалтування" і "сексуальний злочин" набули чинності 11 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-