У п’яти областях починають тестувати телемедицину

У п’яти областях починають тестувати телемедицину

Укрінформ
У п’яти областях України найближчим часом розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях.

Про це під час селекторної наради щодо стану реалізації реформи сільської медицини наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба.

За його словами, у п’яти областях — Кіровоградській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях за 4 нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологічні захворювання. Вже найближчим часом області мають визначити такі амбулаторії.

"Сьогодні всі області вже вийшли на реалізацію проектів. І в 2019 році всі сільські амбулаторії, в рамках реформи, мають бути введені в експлуатацію. Тепер ми впритул наближаємось до впровадження телемедицини", — зазначив Зубко.

Він додав, що запроваджуючи телемедицину, сімейному сільському лікарю надають унікальну можливість отримати фахову консультацію вузькопрофільного спеціаліста з приводу діагнозу чи лікування.

Урядовець підкреслив, що мета реформи медицини – не будівництво нових амбулаторій або встановлення медичного обладнання, а зменшення смертності людей і кількості нових захворювань, збільшення тривалості життя українців безпосередньо в сільській місцевості.

Зубко подякував міжнародним партнерам з Уряду Канади і Світового банку, з якими був підписаний Меморандум щодо реалізації реформи первинної медичної допомоги у сільській місцевості і залучення міжнародної допомоги не тільки для розбудови інфраструктури, а впровадження нової якості медичних послуг сімейними лікарями у тому числі, телемедичних.

Читайте також: Порошенко запропонував започаткувати програму сільської телемедицини

Окремо Зубко подякував Посольству Канади в Україні, проекту EDGE, компанії Ontario Telemedicine Network (OTN), консультантам зі Світового банку, які підготували технічне завдання для розробки програмного забезпечення з впровадження телемедицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-