У Путіна поширюють чутки про обмін моряків, аби подивися на реакцію — Денісова

У Путіна поширюють чутки про обмін моряків, аби подивися на реакцію — Денісова

Укрінформ
Москва заявила про можливість обміну в цьому році українських моряків на ув'язнених в Україні росіян для того, щоб подивитися на реакцію української сторони і для підвищення політичного рейтингу Путіна всередині РФ.

Таку думку висловила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у вечірньому ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що Путін наших моряків буде використовувати як предмет торгу для того, щоб підвищити політичну популярність у своїй державі. Тому про обмін, я так думаю, він запускає чутки, аби подивитися, як ми відреагуємо на це”, - сказала Денісова.

Омбудсмен відмовилася коментувати таку інформацію, бо має отримувати дані тільки з офіційних джерел, а такі їй не надходили.

Водночас Денісова зазначила, що в даному випадку всі без винятку моряки мають бути звільнені і передані Україні, і йдеться не про обмін. Вони є військовополоненими, а не політичними в’язнями.

Читайте також: Пораненим українським морякам у РФ не дають ліки — Денісова

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-