Двоє адвокатів розірвали угоди з підозрюваним у держзраді журналістом Муравицьким

Двоє адвокатів розірвали угоди з підозрюваним у держзраді журналістом Муравицьким

Укрінформ
У підозрюваного в державній зраді журналіста Василя Муравицького, якого судять у Житомирі, замість трьох адвокатів залишилися одна захисниця, а суд вчергове продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з залу суду.

Адвокати Андрій Доманський та Руслан Берещенко повідомили, що розірвали з Муравицьким угоди про надання йому захисту. Відтак, у підсудного залишилися лише одна захисниця Світлана Новицька, яка замінила на минулому засіданні адвоката Андрія Гожого.

Оскільки один із членів колегії суддів Валерій Аксьонов офіційно перебуває на лікарняному і прийшов на засідання лише для того, щоб обрати Муравицькому міру запобіжного заходу, то розгляд справи не відбувався.

Прокурор Вадим Левченко наполягав на взятті Муравицького під варту без права внесення застави замість домашнього арешту. Натомість його захисниця Новицька наполягала на тому, аби не застосовувати до підсудного жодного запобіжного заходу, адже він не має можливості отримати медичну допомогу та працювати, щоб утримувати сім’ю.

Адвокат звинувачує прокурора у затягуванні судового процесу, а він розцінює її заяви про рішення місцевих судів як тиск на суд.

Читайте також: У справі про держзраду Муравицького змінили адвоката й прокурора

Заслухавши клопотання обох сторін, Корольовський районний суд Житомира продовжив Муравицькому цілодобовий домашній арешт до 10 березня.

Наступне засідання заплановане на 25 лютого, а також визначені дві додаткові дати – 5 або 22 березня.

Як повідомлялося, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підозрюваний перебував під вартою, а 27 червня цього року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-