Кремль корчить від нашої автокефалії - Порошенко

Кремль корчить від нашої автокефалії - Порошенко

Фото, відео
Укрінформ
Кремль корчить від отримання автокефалії та утворення Православної церкви України, але він може протиставити нашій перемозі лише брудні фейки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Здолбунова на Рівненщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кремль корчить від нашої автокефалії, і це ще один додатковий аргумент, що ми рухаємося у правильному напрямку. Але все, що Кремль може протиставити нашій перемозі, - це лише брудні фейки, це спроба розпалити протистояння на релігійному грунті. Але я наголошував і наголошую, що нічого в Москви не вийде", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що у Росії чекали і провокували кровопролиття у парламенті під час голосування звернення до Вселенського патріарха про надання автокефалії Українській православній церкві, у День Покрови 14 жовтня, коли заявили, що планується захоплення Києво-Печерської лаври, у день проведення Об'єднавчого собору 15 грудня.

Петро Порошенко відвідав Здолбунів / Фото: Палінчак Михайло

Читайте також: Держава не чинитиме жодного тиску на парафіян — Порошенко

"Мудрості українців вистачило, щоб не дати нікому провести провокації. Бо єдине, чого вони хочуть, - крові. Єдине, чого ми хочемо і з чим ми йдемо - ми йдемо з молитвою і з любов'ю. І цим відрізняються наші церкви - дуже просто зробити такі висновки. І ми ще раз побачили силу єдності і пересвідчилися: коли ми єдині - немає нічого, що б нас зупинило", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-